Homepage Site map
General information. Types of banking cards.
Documents to be submitted for issuing a payment card
Card account replenishment
Eximbank ATMs and Cash Desks
Card-Account information via Internet
Card CIAO
Card Social
3D Secure
EXIMBANK SMS INFO service
Salary Projects
Card acceptance by POS terminals
Utility of cash-free payments
Worldwide ATM locator
Protection measures against frauds
FAQ
3D Secure
Ce este serviciul 3D Secure?

3D Secure este cel mai inalt standard de securizare a plăților pe Internet, dezvoltat de catre MasterCard si Visa și care se bazează pe existența si furnizarea unei parole suplimentare ori de cate ori se face o plată online cu un card înrolat in 3D Secure. Acest sistem reduce substanțial șansele de fraudă, întrucât parola este cunoscută doar de către titularul contului de card. Sistemul este functional pe toate platformele online care afisează siglele aferente serviciilor “Verified by Visa” si “MasterCard SecureCode” – acestea sunt denumirile comerciale ale sistemului 3D Secure, cu care operează Visa, respectiv MasterCard. Drept urmare, îți recomandam ca, ori de cate ori dorești să faci o plată pe Internet, să verifici disponibilitatea serviciului 3D Secure, pentru ca plata ta sa fie efectuată in condiții de maximă siguranță.

Cum inrolezi cardul in sistemul 3D Secure?

Pentru activarea serviciului EXIMBANK 3D Secure, poți alege una din următoarele opţiuni:

1) Telefonând la EXIMBANK la numărul de telefon 022-301-156, iar urmare a identificării în baza cuvântului-parolă, indicat în cererea de deschidere a cardului de plată, colaboratorul băncii va realiza procedura de activare a cardului. În acelaş timp, vei expedia solicitarea de activare a serviciului 3D Secure la adresa de email a băncii: cards@eximbank.com , cu urmatorul conţinut: număr de card în forma mascata (primele 6 cifre si ultimile patru ale nr. card), ce urmează a fi înrolat, Numele Prenumele, număr de telefon mobil, adresa de email.

2) Adresându-te la oricare filială sau agenție a băncii, unde vei complete cererea de activare a serviciului 3D.

Mai multe detalii privind Regulile şi condiţiile de utilizarea a serviciului 3D Secure găsești aici .

Cum primesti parola de acces

În cererea de activare vei indica canalul de comunicare a parolei de acces dinamice, unice pentru fiecare tranzacției realizată pe internet. Drept canal de comunicare pot fi număr de telefon mobil și/sau adresa de email. Ai posibilitatea de a opta pentru una sau ambele variante. In acest mod, Banca garantează comoditate maximă de a recepționa parola de acces dinamică oriunde si oricând ai nevoie.

Realizarea platilor pe internet utilizand serviciul 3D Secure

Odata cu selectarea marfurilor ce dorești să le procuri, vei selecta opțiunea de achitare online cu cardul. Pe pagina securizată urmează să introduci datele cardului (numărul cardului, data expirării, codul CVV/CVV2 format din 3 cifre, numele prenumele).

După validarea preliminară a acestor date, platforma online pe care efectuezi plata, daca este compatibilă cu acest standard, va solicita parola 3D Secure. Odata introdusă si validată cu succes aceasta parola, plata va fi finalizată si vei primi un mesaj de confirmare a plății.

De regula, concomitent, platforma online generează si un email informativ care se trimite la adresa de e-mail pe care ai furnizat-o in momentul înregistrării ca și client, pe site-ul respectiv. Rugăm să pastrezi acest email drept dovadă a plății efectuate, în cazul în care tranzacția va fi disputată de către una dintre părți.

Mai departe, comerciantul face acțiunile necesare procesării comenzii efectuate de deținător decard ți se ocupă de livrarea bunurilor/serviciilor care au facut obiectul plății.

Avantajele serviciului 3D Secure

1. este un standard de securitate GRATUIT, dezvoltat de catre Visa Inc. si MasterCard Inc., care iti ofera posibilitatea de a stabili o parola suplimentară, receptionată si cunoscută doar de catre tine si pe care o vei folosi la platile online;

2. Data fiind unicitatea parolei dinamice, nu vei mai avea nevoie de a memoriza parola de acces, aceasta schimbandu-se de fiece data cand vei realiza o tranzactie pe internet;

3. crește securitatea tranzacțiilor online, prin solicitarea parolei de acces unice, ce se schimba ori de cate ori este derulată o plata, în cadrul magazinelor online care au implementat stantardul 3D Secure, si care, deci, afiseaza siglele aferente serviciilor “Verified by Visa” si “MasterCard SecureCode”;

4. in caz de pierdere sau furt, cardul înrolat in sistemul 3D Secure, nu poate fi folosit de terțe persoane pentru cumparaturi online;

5. se elimină riscul fraudei prin copierea informațiilor de pe card care ulterior sunt utilizate la tranzacțiile pe internet sau prin generarea aleatoare de numere de carduri si utilizarea lor ulterioara pe Internet;

6. procesul de autentificare nu necesită instalarea vreunei aplicatii speciale pe computerul tău;

7. determină crețterea încrederii prin această modalitate de a cumpara bunuri/servicii;

Pentru mai multe detalii privind modul de activare a serviciului 3D Secure rugăm să contactezi Departamentul Carduri bancare la numărul de telefon 022-301-156 sau să te adresezi la oricare filială sau agenție a EXIMBANK.

 
Individuals
Legal persons
Tariffs and General Conditions
Exchange rates
Products
Banking Cards
Сalculators
News subscription

Copyright © 1997-2018 EXIMBANK
171/1, Stefan cel Mare si Sfant Blvd, Chisinau MD 2004, Republic of Moldova

SWIFT: EXMM MD22
E-mail: info@eximbank.com
Phone: 373-22-301-102   Fax: 373-22-601-611